Bunkerkaas uit Vlieland
Op het hoogste duin van Vlieland, diep onder de grond bevindt zich een voormalig drinkwater bunker die wij sinds 2015 in gebruik hebben voor de rijping van onze bijzondere biologische Vliekander bunker kazen.
De perfecte combinatie van een Nederlandse kaastraditie, een Italiaans zuursel en een Vlielander bunker. Voor deze kaas gebruiken we uitsluitend biologische melk van gras gevoerde koeien. De weilanden van fam. van Wijk uit het Friese Bakkeveen en Peter Oosterhof uit Roderwolde staan vol met kruiden, hetgeen terug te proeven is in de kaas. Het gebruik van de Italiaanse melkzuurbacterie geeft deze kaas een heerlijke, iets Parmezaanse pittige smaak met het smedige van de bekende Nederlandse Goudse kaas. Na productie worden de kazen verplaatst naar de bunker waar ze 7 tot10 maanden liggen rijpen op vurenhouten planken. In de bunker hoeven we nooit te verwarmen of te koelen en heerst een extreem hoge luchtvochtigheid. Door dit bijzondere, natuurlijke klimaat blijft het smedige (snijdbare) van de kaas behouden, terwijl de smaak zich steeds verder ontwikkeld naar die van een mooie oude kaas.
Een unieke smaak voor de echte liefhebber van volle oude kaas.
Kies wanneer u wilt reserveren en vul uw gegevens in. Uw reservering is pas definitief als deze is bevestigd door ons.
LET OP: maandag en dinsdag gesloten! U kunt ons ook bellen 035-6012516
Reserveren voor meer dan 4 personen is alleen telefonisch mogelijk.
Wij zijn tot en met 11 oktober wegens vakantie gesloten.
Donderdag 12 oktober zijn wij weer geopend
Tijdens onze vakantie blijven we bereikbaar voor reserveringen of vragen via onze website
of restaurant@bauers.nl
Door tijdverschil kan onze reactie iets langer duren dan u van ons bent gewend.