De Bauers Restaurant
  • Home
  • Menukaart
  • Wijnkaart De Bauers
  • Kerstdagen
  • Duurzaam
    • Verantwoord genieten
    • Vis & Seizoen
    • Wijdemeren runderen
    • Earth water
    • Black Angus
    • Kloostervarken Livar
    • La Trappe bier
  • Water voor Stichting Opkikker
  • Foto's
  • Kadobon
  • Nieuwsbrief
  • Contact
  • Home
  • Menukaart
  • Wijnkaart De Bauers
  • Kerstdagen
  • Duurzaam
    • Terug
    • Duurzaam
    • Verantwoord genieten
    • Vis & Seizoen
    • Wijdemeren runderen
    • Earth water
    • Black Angus
    • Kloostervarken Livar
    • La Trappe bier
  • Water voor Stichting Opkikker
  • Foto's
  • Kadobon
  • Nieuwsbrief
  • Contact

Lunch en dinerkaart

Dit is onze menukaart voor zo wel lunch als diner.

De Bauers werkt zo veel mogelijk met producten uit de omgeving, en volgens de seizoenen. De runderen staan in het gebied rond de Loosdrechtse plassen en vis serveren wij uitsluitend volgens de viswijzer.

U kunt enkele gerechten bestellen in een kleine portie.

Menukaart

Verrassingsmenu

Verrassingsmenu  57.50
Een exclusief 5-gangen diner,

U geeft aan wat u NIET tegen wilt komen
Verder laat u zich lekker verrassen.

Dit menu is te bestellen tot 20.00 uur

( Kaasplankje ipv zoet dessert 5.25 )

*** 

Hier bij kunt u een bijpassend wijnarrangement bestellen, per glas variërend van 5.50 tot 9.50

Indien u een wijn bestelt maar deze toch niet helemaal opdrinkt, hebben we een meeneem verpakking voor u om thuis het restant op te drinken.

Voorgerechten
TRUFFELKAAS

Mooie frisse salade met truffelkaas, mesclun, noten, cherrytomaten en een honingmosterddressing

14.75
10.75
WIJDEMEREN-CARPACCIO

Dunne plakjes carpaccio gesneden van de Wijdemeren runderen, met rucola en geschilferde Grana Padano kaas

15.75
10.85
KRAB

Mooi Krabvlees met kropsla, appel en een whiskeysaus

16.50
DUCK

Trio van eendenmousse, gerookte eendenborst en wilde eendenboutjes met een sinaasappeldressing

16.75
LIVAR

Grove pate van de Livar kloostervarkens uit Echt, met een cranberriecompote

15.50
PARMEZAANTJE

Gebakken coquilles met Parmezaanse ham en een kreeftensaus

17.50
Brood en smeersels

Wij serveren brood en smeersels bij de voorgerechten.

U kunt dit ook bestellen - 6 stuks 3.95

Soepen
RUNDERBOUILLON

Dubbel getrokken runderbouillon met tuinkruiden

7,75
BOSPADDESTOELENSOEP

Bospaddestoelen-cremesoep met oesterzwammen

8.75
6.50
SPOOM

Pauzedrank van sorbetijs en cava
(ook alcoholvrij mogelijk )

5,75
Vis & Vega

De Bauers werkt volgens het principe van Vis & Seizoen.

SCHOLFILET

Enveloppe van scholfilet gevuld met babyspinazie en brie met een saffraansaus

26.50
19.75
ZEEBAARS

Op de huid gebakken zeebaarsfilet met een pomodori -pestosaus

25.50
18.75
ZEETONG

Naturel gebakken zeetong.

Deze serveren wij op bord.

45.00
BIO PENNE

Heerlijke biologische penne pasta met basilicumolie, cherrytomaatjes en reepjes courgettes. Hierover vers geraspte Grano Padano

24.75
17.75
GROENTESCHOTEL

Dagverse groenten met gesmolten blauwaderkaas St. Agur, gemengde noten, gepofte tomaatjes en een dillesaus

24.50
17.50
Vlees
VARKENSMEDAILLON

Gebakken varkensoester met een kastanjechampignonsaus

25.50
19.00
BLACK ANGUS ENTRECOTE

Mooie entrecote van Nederlandse Black Angus runderen met een cognacsaus

29.50
TOURNEDOS WIJDEMEREN

Ossenhaas uit de Wijdemeren. Dit gebied ligt rond Loosdrecht. Hier gaan de Loosdrechtse plassen over in de Vecht .Waar de natuur haar gang kan gaan zodat de Blonde d`Aquitaine runderen in alle rust kunnen grazen.  Heerlijk duurzaam  vlees.

Geserveerd met pepersaus of gebakken champignons

31,50
21.50
Wildgerechten
HERTENSUKADE

In wildjus gegaarde hertensukade

Boterzacht

26.50
WILDTRIO

Combinatie van hert, wildzwijn en hazenrugfilet met rode wijnsaus

28.75
HERTENBIEFSTUK

Heerlijk malse hertenbiefstuk met preisselbeerensaus

29.50
20.50
HAZENRUG

Hele gebraden hazenrug met een wildjus

39.50
Bijgerechten

BIJGERECHTEN

Wij serveren onze verse groente op bord bij de gerechten.

U kunt onze huisgemaakte frites met mayonaise bestellen voor 5.50

Gemengde salade voor 4.95

Nagerechten
MONT BLANC

Vanille ijs overgoten met advocaat en chocoladesaus en slagroom

8.95
STOOFPERENSORBET

Heerlijk sorbetijs van stoofperen met een champagne-vossebessensaus

9.00
MOUSSE

Belgische chocolade mousse met vanillesaus

9.00
FERRERO ROCHER

Romige parfait met de smaak van Ferrero Rocher bonbons en een karamelsaus

9.50
ESPRESSO MARTINI

Cocktail van espresso, wodka en koffielikeur

9.75
DESSERT WIJN

Muscat de Rivesaltes Blanc | Domaine Cazes, Frankrijk – 6.10

Rivesaltes Grenat Rouge | Domaine Cazes, Frankrijk – 6.10

Rivesaltes Ambré | Domaine Cazes, Frankrijk - 7.10

KAAS

Kaasplankje met 5 soorten kaas roggebrood en vijgencompote samengesteld samen met Priscilla en Daisy van de Alexanderhoeve Soest

13.75
PORT

Graham`s 10 years tawny port 7.95

20 years tawny port 12.95

Port ruby 4.75

ALLERGENEN INFORMATIE

Heeft u een dieet of allergie.

Kijk hieronder voor de allergeneninformatie van onze a la carte kaart.

ALLERGENEN INFORMATIE

De Bauers Restaurant
restaurant@bauers.nl
0356012516 ‎
Steenhoffstraat 55
3764 BJ, Soest
Made with ❤ by: POCKETMENU